Clay brush does not work correctly along the X axis.

Discuss Curvy 3D - Ask questions and share ideas.
Post Reply
Morxun
Posts: 7
Joined: Sun Jan 02, 2022 8:00 am

Clay brush does not work correctly along the X axis.

Post by Morxun »

Hello! I discovered that the Clay brush does not work correctly along the X axis - it removes Clay instead of adding it. Or am I doing something wrong?
Simon
C.E.O.
Posts: 2575
Joined: Wed Dec 01, 2004 8:13 am
Location: Kingston Upon Thames, U.K.
Contact:

Re: Clay brush does not work correctly along the X axis.

Post by Simon »

This can happen with double sided objects like the Loft. If you sculpt on the back side of the object the sculpting effect is reversed.
Morxun
Posts: 7
Joined: Sun Jan 02, 2022 8:00 am

Re: Clay brush does not work correctly along the X axis.

Post by Morxun »

This happens when sculpting the head.
Attachments
Clay.png
Clay.png (454.12 KiB) Viewed 21425 times
Simon
C.E.O.
Posts: 2575
Joined: Wed Dec 01, 2004 8:13 am
Location: Kingston Upon Thames, U.K.
Contact:

Re: Clay brush does not work correctly along the X axis.

Post by Simon »

It seems to be linked to "Mirror Sculpt" mode. I will investigate - thanks for the bug report!
Simon
C.E.O.
Posts: 2575
Joined: Wed Dec 01, 2004 8:13 am
Location: Kingston Upon Thames, U.K.
Contact:

Re: Clay brush does not work correctly along the X axis.

Post by Simon »

I recommend sculpting with "Mirror Sculpt" turned off for Clay and Flatten brushes - then use "Mirror [Ctrl+M]" to make the object symmetrical.

I will continue working on a fix for "Mirror Sculpt", but it won't be soon.
Morxun
Posts: 7
Joined: Sun Jan 02, 2022 8:00 am

Re: Clay brush does not work correctly along the X axis.

Post by Morxun »

Correction: this brush does not work only in the adaptive subdivision mesh, it works in the normal mesh.
Simon
C.E.O.
Posts: 2575
Joined: Wed Dec 01, 2004 8:13 am
Location: Kingston Upon Thames, U.K.
Contact:

Re: Clay brush does not work correctly along the X axis.

Post by Simon »

Very curious - thanks for the update, will investigate.
Simon
C.E.O.
Posts: 2575
Joined: Wed Dec 01, 2004 8:13 am
Location: Kingston Upon Thames, U.K.
Contact:

Re: Clay brush does not work correctly along the X axis.

Post by Simon »

This bug is fixed in 5.1.11

viewforum.php?f=46
Post Reply